Nieuwbouw voor vleesbedrijf Jo Herbots
Jo Herbots Meat Products is al jaren een referentie in Sint-Truiden en omstreken. In samenwerking met Sonar Architecten creëerde MR Vloeren ruim 2.200 m2 vloeren “zoals we die zelf het allerliefste maken.” Kwalitatief, hufterproof, duurzaam en inclusief afschot en RVS putten en wandbescherming.
In 2018 nam Jo Herbots Meat Products, een vleesgroothandel in kwaliteitsproducten, een nieuw bedrijfspand in gebruik. Het Belgische bedrijf is gespecialiseerd in rund-, kalfs- en lamsvlees, en staat gekend voor zijn Poolse kalkoenen en de speciale Haspengouw beef. Om verder te groeien, was een uitbreiding nodig. Sonar Architecten stonden in voor het ontwerp, de Ruys Groep was van in de beginfase de partner bij uitstek voor een kwaliteitsvolle vloer.
Slijtvast en voedselveilig
In het nieuwe gebouw zijn de afdelingen voor poductie, koelcellen en verzending zijn samen goed voor een oppervlak van zo'n 2.260 m². Er was dus een oplossing nodig die niet alleen bloedbestendig was, maar die ook heel wat verkeer aan kon. We kozen daarom voor een MARGIA GRANIET-vloer: de ideale optie voor de vleessector. De montage en installatie van 900m¹ aan RVS Stootbanden zrogde bovendien voor een duurzame wandbescherming.
We dachten ook mee over een goede afvoer van vloeistoffen en gemakkelijke reining: de combinatie van circa 70 rvs-putten in diverse afmetingen en een keukengoot zorgen ervoor dat beide vlot verlopen. Met en afschotlaag op de constructieve vloer vervolledigden we de voedselveilige werkomgeving
Projectdetails
Branche: vlees
Dienst: nieuwbouw
Opdrachtgever: Jo Herbots Meat Products
Architect: Sonar Architecten
Plaats: Sint-Truiden (BE)
Vloeroppervlak: 2.260 m²
Opleveringsjaar: 2018
Producten
Bedrijfsvloer: MARGIA GRANIET
Wandbescherming: Ruys RVS Stootbanden
Afwatering: RVS Putten
In dit project is deze industrievloer toegepast:
Meer van ons werk zien?
Bekijk onze referenties in nieuwbouw, renovatie en onderhoud